Foto: LETA

No šobrīd vairs nepastāvošās "No sirds Latvijai" (NSL) frakcijas iepriekš aizgājušais deputāts Ringolds Balodis atsaukts no Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK), par to ceturtdien lēma Saeima.

NDK strādā pa vienam pārstāvim no katras Saeimas frakcijas. Tā kā NSL frakcija beigusi pastāvēt, komisijā turpmāk darbosies pieci, nevis seši deputāti.

NDK vadīs Inese Lībiņa-Egnere (V) un taj;a darbosies bez pielaides darbam ar valsts noslēpumu palikušais deputāts Jānis Tutins (S), deputāts Kārlis Seržants (ZZS), Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) un seputāts Jānis Ruks (LRA).

Savukārt pie frakcijām nepiederošais Balodis turpinās darboties Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā.

Vēstīts, ka Saeimas Prezidijs trešdien izskatīja deputāta Baloža iesniegumu par izstāšanos no partijas NSL, līdz ar to šī frakcija oficiāli beigusi pastāvēt.

Tas saistīts ar to, ka pēc Baloža izstāšanās NSL frakcijā palika četri deputāti, bet Saeimas Kārtības rullī noteiktais minimālais parlamentāriešu skaits frakcijā ir vismaz pieci.

Četri deputāti, kas palika NSL frakcijā – Inguna Sudraba, Gunārs Kūtris, Aivars Meija, Romāns Mežeckis – turpmāk parlamentā darbosies kā pie frakcijām nepiederošie deputāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!