Foto: LETA
Iestājoties ziemai raksturīgiem laika apstākļiem un salam, uz grants autoceļiem tiek atcelti saistībā ar šķīdoni ieviestie autotransporta masas ierobežojumi, informē VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC) pārstāvji.

Patlaban īslaicīgie masas ierobežojumi ir spēkā desmit ceļu posmos, no kuriem pieci ir Latgalē, četri ir Zemgalē un viens ir Pierīgā. Janvāra sākumā šādi ierobežojumi bija ieviesti vairāk nekā 70 grants autoceļu posmos.

LVC pārstāvji norādīja, ka īslaicīgie transporta masas ierobežojumi saistībā ar šķīdoni tiek ieviesti un atcelti pēc katra konkrētā ceļa faktiskā stāvokļa un iespējamo bojājumu izvērtēšanas. Šķīdonis uz grants ceļiem iestājas pavasarī un rudenī, kā arī mainīgos laika apstākļos ziemā, kad, sniegam un ledum kūstot, uz ceļiem nonāk liels ūdens daudzums. Ceļa pamatnei pārmitrinoties, grants seguma ceļu nestspēja būtiski samazinās.

Lai novērstu šo ceļu sabrukumu, uz daudziem valsts vietējiem un dažiem reģionālajiem autoceļiem tiek ieviesti pagaidu satiksmes ierobežojumi - tiek liegta pārvietošanās transportam, kas smagāks par desmit tonnām. Šāda prakse ir vispāratzīta, un to īsteno arī citās valstīs ar līdzīgiem klimatiskajiem apstākļiem, skaidroja LVC pārstāvji.

Par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem un šķīdoni uz valsts ceļiem LVC lūdz informēt pa bezmaksas diennakts tālruni 8000 5555, uz e-pastu: "sic@lvceli.lv" vai LVC "Twitter" un "Facebook" kontos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!