Foto: LETA

Lēmums pamest partijas "No sirds Latvijai" (NSL) Saeimas frakciju ir loģisks cilvēkam, kurš domā par savu politisko nākotni, komentējot parlamentārieša Ringolda Baloža lēmumu, sacīja politologs Filips Rajevskis.

Viņš teica, ka no NSL jau aizgājuši vairāki politiķi, partijas reitingi ir zemi, bet vēlēšanas drīz. "Šie visi ir signāli, kas cilvēkam, kurš grib būt Latvijas politikā, un kuram patīk būt parlamentārietim, kalpo par iemeslu kaut ko darīt," pārliecināts Rajevskis.

Viņš izteicās, ka arī iemesls pamest partiju "Oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas darba dēļ ir labi piemeklēts.

Taujāts, kuram politiskajam spēkam Balodis varētu pievienoties, Rajevskis sacīja, ka, aplūkojot partiju reitingu tabulu, daudz variantu neesot. Visticamāk, Balodis ies "iemītu taciņu", teica politologs, proti, savu turpmāko darbību politikā saistīs ar Latvijas Reģionu apvienību (LRA), kurai jau pievienojušies divi citi NSL bijušie locekļi - Silvija Šimfa un Arvīds Platpers.

Kā ziņots, Balodis nolēmis izstāties no NSL Saeimas frakcijas, lai tādā veidā paustu savu kritisko attieksmi pret Sudrabas kā "Oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas vadītājas darbu, atzina politiķis.

Līdz ar Baloža lēmumu NSL zaudēs frakcijas statusu, un NSL pārstāvji Saeimā darbosies kā neatkarīgie deputāti. Frakcijas statuss tiks zaudēts, jo tajā vairs nebūs nepieciešamie vismaz pieci deputāti no viena 12. Saeimas vēlēšanu kandidātu saraksta.

Baloža izstāšanās no NSL frakcijas ietekmēs arī Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK) sastāvu, kā arī Mandātu, ētikas un iesniegumu komisiju. Par izmaiņām komisiju sastāvā jālemj Saeimai. Balodis apliecināja, ka apzinās, ka ar savu soli zaudēs vietu NDK sastāvā.

Balodis nav NSL partijas biedrs, bet startējis no tās saraksta 12. Saeimas vēlēšanās.

NSL vadītāja Sudraba atzina, ka par šādu Baloža lēmumu nav informēta. Pirms tikšanās ar deputātu viņa atteicās komentēt situāciju plašāk. Šī tikšanās varētu notikt nākamnedēļ, teica NSL vadītāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!