Foto: LETA

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) vēl nav sniedzis atbildi Saeimas deputātei un "oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājai Ingunai Sudrabai uz viņas lūgumu piešķirt nepieciešamo atļauju darbam ar valsts noslēpumu.

Kā portālu "Delfi" informēja SAB, birojs pārbaudi veic normatīvajos aktos noteiktajos termiņos. "Katras lietas izskatīšanas ilgums ir atkarīgs no pārbaudāmās vai noskaidrojamās informācijas apjoma par konkrēto personu. Arī šajā situācijā lietas apjoms ir pietiekams, tāpēc arī pārbaudes process aizņem ilgāku laiku. Kopumā personas pārbaudes procedūra pilnībā nav noslēgusies," informē SAB.

Vienlaikus SAB apliecina, ka Sudrabas pati nekādā veidā nav traucējusi vai pretdarbojusies šīs pārbaudes veikšanai.

Jau ziņots, ka visiem komisijas locekļiem, izņemot tās vadītāju Sudrabu, ir pielaide valsts noslēpuma objektam.

Pielaide sākotnēji bija diviem no sešiem komisijas deputātiem – Andrejam Judinam (Par!/V) un Igoram Pimenovam (S). Pēcāk arī komisijas deputātiem Ritvaram Jansonam (VL-TB/LNNK) un Aināram Mežulim (ZZS) tika piešķirta pielaide darbam ar valsts noslēpumu, iepriekš apliecināja abi politiķi.

Savukārt pērnā gada oktobrī pielaide valsts noslēpumam tika piešķirta arī komisijas loceklim Mārtiņam Šicam (LRA).

Parlamentārās izmeklēšanas komisija par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti tā dēvētajā oligarhu lietā tika izveidota 2017. gada 21. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!