Foto: LETA

Valsts policija sākusi administratīvo lietvedību pret vīrieti, kurš savu astoņus gadus veco dēlu bija atstājis vienu pie spēļu zāles, kamēr pats iekšā spēlējis azartspēles, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

10. janvārī ap pulksten 20 Valsts policija saņēmusi informāciju no garāmgājējiem par to, ka pie spēļu zāles viens pats stāv mazgadīgs puisēns.

Notikuma vietā ieradušies Rīgas Teikas iecirkņa patruļpolicisti, kuri pārliecinājušies, ka minētajā vietā atrodas astoņus gadus vecs puika. Bērns policistiem paskaidrojis, ka tēvs ir devies spēļu zālē, bet viņu atstājis ārā vienu. Ņemot vērā, ka bērns nav varējis nosaukt sava tēva pazīmes, policisti kopā ar puiku iegājuši spēļu zālē. Kopā ar zēnu policisti tēvu atraduši - viņš tobrīd spēlējis azartspēles.

Policisti 1962. gadā dzimušo vīrieti un bērnu nogādājuši policijas iecirknī. Vīrietis atzinis, ka bija plānojis pavadīt spēļu zālē tikai piecas minūtes, taču, sākot spēlēt azartspēles, zaudējis laika izjūtu.

Ņemot vērā, ka astoņus gadus veca bērna atstāšana bez uzraudzības ir bīstama, pret bērna tēvu uzsākta administratīvā lietvedība. Informācija par šo notikumu ir nodota izvērtēšanai arī bāriņtiesai un sociālajam dienestam.

Policisti ir pieprasījuši videonovērošanas kameru ierakstus no notikuma vietas, lai precizētu, cik ilgi bērns atradies bez uzraudzības.

Policija pateicas iedzīvotājiem, kuri, redzot novārtā atstātu bērnu, par to ziņoja policijai, novēršot iespējamo nelaimi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!