Nākamnedēļ plānots atjaunot satiksmi uz reģionālās nozīmes valsts autoceļa Koknese–Ērgļi posmā pie Ērgļiem, kur gada sākumā izveidojās noslīdenis un tamdēļ satiksme tika slēgta, portālu "Delfi" informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Satiksme tiks atjaunota pa vienu joslu. Lai to panāktu, ir rasts pagaidu risinājums – tiks veidots uzbērums, lai paplašinātu autoceļu uz meža pusi, savukārt upes pusē tiks uzstādītas barjeras, lai norobežotu to ceļa daļu, kura ir potenciāli bīstama.

Satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) ceturtdien apmeklēja bojāto autoceļa Koknese–Ērgļi posmu. Viņš informēja, ka šogad plānots savest kārtībā 400 kilometrus vietējās nozīmes autoceļu ar grants segumu. Tāpat ministrs atgādināja, ka nākamajos gados atvēlēti papildu līdzekļi autoceļu sakārtošanai.

Lai veiktu kapitālos remontdarbus un atjaunotu satiksmi pa abām joslām, LVC ir norīkojusi atbildīgo projekta vadītāju un gatavo iepirkumu projektēšanai.

Pēc projekta izstrādes tiks izsludināts iepirkums būvniecībai. Būvniecība un autoceļa posma atjaunošana visticamāk notiks 2019. gadā.

Vizītes ietvaros ministrs un atbildīgās amatpersonas apsekoja arī reģionālās nozīmes autoceļu Ērgļi–Jaunpiebalga–Saliņkrogs un vietējās nozīmes autoceļu Lautere–Jumurda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!