Foto: Publicitātes foto

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) noslēguši aptuveni 13 miljonus eiro vērtu līgumu par triecienšauteņu un citu ieroču iegādi profesionālajam dienestam, Zemessardzei un Valsts robežsardzei.

NBS noslēguši vispārīgo vienošanos un pasūtījuma līgumu ar Vācijas kompāniju "Heckler & Koch GmbH" par triecienšauteņu "G-36" iegādi, informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Papildu triecienšautenēm "G-36", vispārīgā vienošanās un līgums paredz arī cita bruņojuma iegādi. Līgums ir noslēgts uz septiņiem gadiem un tas paredz ieroču iegādi NBS un Valsts robežsardzes vajadzībām. Kopējā iepirkuma līguma summa veido vairāk nekā 13 miljonus eiro. Pirmās ieroču piegādes gan NBS, gan Valsts robežsardzes vajadzībām ir plānotas šogad.

Operacionālās drošības dēļ AM neatklāja kāda veida ieroči vēl tiks piegādāti.

Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) norāda, ka triecienšauteņu un pārējo līgumā iekļauto ieroču iegāde nodrošinās NBS un Zemessardzes karavīrus, kā arī robežsargus ar viena veida un modernākiem ieročiem. Tas ir vēl viens solis ciešākas sadarbības un attīstības virzienā, ko bijām apņēmušies pildīt un šobrīd pildām.

Ar triecienšautenēm "G-36" NBS ir apbruņoti regulāro spēku vienību karavīri, pakāpeniski ar tām tiek pārapbruņotas arī Zemessardzes vienības, nomainot triecienšautenes "AK-4".

Saskaņā ar Valsts aizsardzības koncepciju NBS likumā paredzētajos valsts apdraudējuma gadījumos Valsts robežsardze piedalās valsts aizsardzības nodrošināšanā, pārejot NBS sastāvā un pildot tiesību aktos un rīcības plānošanas dokumentos noteiktos uzdevumus. NATO standartiem atbilstošu un NBS lietojumā esošu triecienšauteņu "G-36" iegāde ļauj plānot savstarpējo savietojamību bruņojuma jomā miera laikā un apdraudējuma gadījumos.

NBS triecienšautenes "G36" lieto kopš 2006.gada, tostarp starptautisko operāciju rajonos Āzijā un Āfrikā. 2016.gadā līgumu par triecienšauteņu "G-36" iegādi noslēdza Lietuvas Bruņotie spēki un arī Francijas Nacionālās policijas speciālā vienība "Brigade Anti-criminalite".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!