Foto: LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki otrdien, 9. janvārī, devušies uz izsaukumu Jelgavas novadā, kur ugunsgrēks bija izcēlies pirtī, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Izsaukumu uz Glūdas pagastu VUGD saņēmis pulksten 16.37. Notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg pirts 40 kvadrātmetru platībā. Mēģinot nodzēst ugunsgrēku saviem spēkiem pirms VUGD ierašanās, ugunsgrēkā cietis cilvēks.

Cietušais nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Pulksten 19.18 ugunsgrēks likvidēts.

Pulksten 7.54 otrdien saņemts izsaukums uz Aglonas novada Grāveru pagastu, kur ugunsgrēks izcēlies divstāvu ēkā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji secinājuši, ka deg pārsegums starp otro stāvu un bēniņiem četru kvadrātmetru platībā.

No piedūmotās ēkas pirms VUGD ierašanās evakuējušies astoņi cilvēki. Pulksten 11.15 paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, otrdien ugunsdzēsēji Vārkavas novada Vārkavas pagastā izvilka dubļos iestigušu govi.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēmis 33 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu un 11 uz glābšanas darbiem, bet pieci no izsaukumiem bijuši maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!