Foto: LETA

"Vienotības" Saeimas frakcija arī turpmāk strādās līdzšinējā sastāvā, precīzāk koordinējot dažādus jautājumus, piemēram, ar frakcijas deputātiem, kas pārstāv "Kustību "Par!"", sacīja "Vienotības" priekšsēdētājs Arvils Ašeradens.

"Vienotības" valde pirmdien vienojās, ka šonedēļ, 10. janvārī, paredzēts ievēlēt Saeimas frakcijas vadītāja vietniekus. Kā kandidāti uz šo amatu iepriekš minēti Jānis Upenieks un Ints Dālderis (V/Par).

Ašeradens sacīja, ka pozitīvi skatās uz sadarbību ar "Kustību "Par!"". Komentējot situāciju, ka "Kustības "Par!"" deputāti bija iecerējuši vērsties Satversmes tiesā saistībā ar Veselības aprūpes finansēšanas likumu, Ašeradens norādīja, ka viņi aicināti šo robežu nepārkāpt. Viena lieta ir atsevišķa politiskā viedokļa paušana, bet kas cits - vēršanās pie Valsts prezidenta vai Satversmes tiesā, skaidroja Ašeradens.

Viņš norādīja, ka līdz ar jaunu nolikumu darbs frakcijā tiks daudz precīzāk koordinēts. Arī "Kustība "Par!"" esot tam piekritusi, līdz ar to Ašeradens neredzot šķēršļus sekmīgai sadarbībai.

Arī jaunais "Vienotības" Saeimas frakcijas vadītājs Hosams Abu Meri pauda, ka sarunām ir pozitīvs iznākums un "Vienotības" Saeimas frakcija turpinās strādāt līdzšinējā sastāvā.

Kā ziņots, ņemot vērā partijas "Kustība "Par!"" deputātu aktivitātes, valdošās koalīcijas pārstāvji, kā arī "Vienotība" plānoja pārrunāt turpmāko sadarbību ar šiem politiķiem.

"Kustības "Par!"" deputāti - Lolita Čigāne, Aleksejs Loskutovs, Andrejs Judins un Ints Dālderis - parlamentā strādā "Vienotības" Saeimas frakcijā, tātad faktiski darbojas koalīcijā. Tomēr, piemēram, Veselības aprūpes finansēšanas likumu "Kustības "Par!"" deputāti neatbalstīja, kā arī plānoja vērsties saistībā ar to Satversmes tiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!