Foto: LETA

Partija ''Valmierai un Vidzemei'' pārstāvis, kas 12. Saeimā iekļuva sadarbībā ar "Vienotību", rudenī gaidāmajās 13. Saeimas vēlēšanās kandidēs no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), pirmdien vēsta "Neatkarīgā Rīta avīze" (NRA).

Šobrīd partiju ''Valmierai un Vidzemei'' Saeimā ''Vienotības'' frakcijā pārstāv Inesis Boķis.

Kā raksta NRA, "Vienotības'' reitingi ir tik zemi, ka nākamajā Saeimā partijai prognozē, labākajā gadījumā, astoņus deputātu mandātus, kas savukārt nozīmē, ka politiskais spēks augstākajās – vietu parlamentā sološajās – sarakstu vietās liks savus cilvēkus. Tātad potenciālajiem partneriem iespēja tapt ievēlētiem līdz ar to saruktu teju līdz nullei.

Tāpēc saskaņā ar laikraksta vēstīto "Valmierai un Vidzemei" 13. Saeimas vēlēšanās par partneri izraudzījušies ZZS. Atsaucoties uz neoficiālo informāciju NRA raksta, ka arī uz 13. Saeimu ''Valmierai un Vidzemei'' virzīs bijušo Valmieras mēru Inesi Boķi un Vidzemes vēlēšanu apgabala sarakstā viņam jau rezervēts trešais numurs. Oficiālais sadarbības līgums gan vēl jānoslēdz.

Boķis laikrakstam gan neapstiprināja, ka nākamajās vēlēšanās startēs no ZZS saraksta, taču norādījis, ka sarunas notiek gan ar ZZS, gan ''Vienotību''. Arī ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis norādījis, ka ar valmieriešiem notiek intensīvas sarunas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!