Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), izmeklējot tā saukto "oligarhu lietu", strādājis dažādu personu interesēs, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" pauda "Oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas (PIK) priekšsēdētāja Inguna Sudraba (NSL).

''Šī lieta man vēlreiz apliecina to, ka birojs daudzās vietās ir vienkārši realizējis kaut kādas intereses,'' pauda Sudraba. Konkrētas personas vai politiskos spēkus, kuru interesēs darbojies birojs viņa gan neminēja, vienlaikus uzsverot, ka KNAB rīcībā bija virkne faktu, kas ļāvuši uzreiz sākt kriminālprocesu, taču tas sākts krietni vēlāk.

Jau iepriekš pārmetumus "oligarhu komisijas" darbam izteikuši bijušais KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas priekšnieks Juris Jurašs un KNAB priekšnieka vietniece Juta Strīķe. Savukārt Sudraba raidījumā pauda, ka abi kādreizējie KNAB darbinieki "nav darbu izdarījuši profesionāli", tā vietā no lietas taisot šovu. "Cienu tos izmeklētājus, kas šādos darba apstākļos ir spējuši novest lietas līdz galam," teica PIK priekšsēdētāja.

Kā galveno ieguvumu no PIK sabiedrībai, Sudraba minēja iespēju iegūt informāciju par to, kādēļ skaļā lieta tā arī beigusies bez rezultāta. Tāpat viņa norādīja, ka PIK gala ziņojumā ieteikt prokuratūrai veikt izmeklēšana par "oligarhu lietas" izmeklētāju darbu, lai parādītu, kas netika izdarīts profesionāli.

Pirmdien, 8. janvārī, PIK sēdē plānots apspriest komisijas galaziņojuma projektu.

Jau ziņots, ka PIK par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti tā ''oligarhu lietā'' tika izveidota 2017. gada jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!