Foto: stock.xchng

Sestdien kāds vīrietis guvis ķīmiskus apdegumus pēc galda etiķa iedzeršanas, informē Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Kurzemē 29 gadus vecs vīrietis it kā esot sajaucis pudeles un iedzēris galda etiķi. Pēc brīža vīrietim parādījusies slikta dūša, vemšana un sāpes pie rīšanas. Mediķi cietušo nogādāja slimnīcā ar barības vada un mutes dobuma apdegumiem.

Savukārt Rīgā 58 gadus vecs vīrietis kādā ballē iekštelpās pārkritis pāri kāpņu margām un nokritis no trīs metru augstuma. Cietušais nogādāts slimnīcā ar galvas traumu un ķermeņa savainojumiem.

Pierīgā apkārtējie pamanījuši kādu 65 gadus vecu vīrieti, kurš gulēja uz ielas slapjā apģērbā un nebija kontaktējams.

Izsauktie NMPD mediķi vīrietim konstatēja stipru ķermeņa atdzišanu - ķermeņa temperatūra bija pazeminājusies līdz 29 grādiem. Vīrietis nogādāts slimnīcā.

Rīgā astoņus mēnešus veca meitenīte uzrāvusi sev virsū uz galda noliktu karstu tēju un ar vēdera un augšstilbu apdegumiem nogādāta slimnīcā.

Savukārt Latgalē gadu un četrus mēnešus vecs bērns ar karstu tēju applaucējis rokas un nogādāts slimnīcā.

Vidzemē vienu gadu vecs bērns iedzēris grīdas tīrīšanas līdzekli un nogādāts slimnīcā ar saindēšanos.

Zemgalē 41 gadu vecs vīrietis iemetis krāsnī degšķidruma pudeli, domādams, ka tā ir tukša. Tomēr pudelē šķidrums vēl bija palicis un tā eksplodējusi. Vīrietis guvis plašus krūšukurvja, vēdera un roku apdegumus.

Savukārt Rīgā 15 gadus vecs pusaudzis remontējis mopēdu un tīrījis to ar viegli uzliesmojošu šķidrumu. Šķidrums aizdedzies un pusaudzis guvis sejas, kakla un roku apdegumus.

Kopumā NMPD mediķi aizvadītajā diennaktī devušies uz 1156 izsaukumiem, no tiem 159 bija saistīti ar dažādām traumām un negadījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!