Foto: LETA

Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA) sadarbībā ar Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Sporta klubu šomēnes sāks militāro sporta instruktoru sagatavošanu NBS vajadzībām, informēja LSPA sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītāja Ilze Āķe-Vīksne.

Profesionālās pilnveides un mūžizglītības mācību programma sportā paredz, ka 20 NBS karavīri divu mēnešu laikā pilnveidos zināšanas vispārējā fiziskajā sagatavotībā un cels profesionālo kvalifikāciju dienesta vajadzībām.

Saskaņā ar Aizsardzības ministrijas un LSPA pērn augustā noslēgto sadarbības līgumu LSPA mācībspēki NBS karavīriem nodrošinās teorētisko un praktisko mācību programmu ar ievirzi fitnesā, kā arī sporta treniņu teorijā, sporta pedagoģijā, sporta psiholoģijā, anatomijā, sporta fizioloģijā, sporta medicīnā, kā arī higiēnā un uzturā fiziskā slodzē.

LSPA turpmāko piecu gadu laikā nodrošinās vairākas šāda veida mācības karavīriem.

Mācību programmas atklāšanā dalībniekus uzrunās LSPA rektors Jānis Žīdens un Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas (LNAA) rektors Valts Āboliņš. Programmas atklāšana notiks pirmdien, 8. janvārī, pulksten 9.30, LSPA 305. auditorijā, Rīgā, Brīvības gatvē 333.

Žīdens uzsver, ka LSPA mācību programmā iegūtās zināšanas armijas instruktori un virsnieki varēs pielietot, lai kvalitatīvāk vadītu un organizētu vispārējās fiziskās sagatavotības aktivitātes un nodarbības armijā, kā arī sekmētu karavīru fiziskā spēka, izturības un veiklības paaugstināšanu.

LSPA mācību programma sporta zinātnes teorētisko un praktisko zināšanu apguvei 320 stundu apmērā notiks LSPA telpās no 8. janvāra līdz 2. martam.

Mācību programmu nodrošinās LSPA profesori - Agita Ābele, Inese Pontaga, Leonīds Čupriks, asociētie profesori Inta Bula-Biteniece, Zane Pavāre, kā arī docētāji Vineta Antiņa, Germans Jakubovskis un Pārsla Krūmiņa. Praktiskās nodarbības fitnesā vadīs LSPA docente Aleksandra Čuprika un Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas prezidente Kristīne Vederņikova, vingrošanā - LSPA docētāja Diāna Krafte, vieglatlētikā - LSPA docente Sandra Škutāne.

LSPA profesionālās pilnveides izglītības programma "Pamatzināšanas sporta trenera "C" kategorijas sertifikāta iegūšanai" ir licencēta Izglītības kvalitātes valsts dienestā 2017. gada 27. novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!