Foto: PantherMedia/Scanpix

Pēc pagājušā gada oktobrī notikušā traģiskā negadījuma mazajā Ventspils peldbaseinā, kur peldēšanas apmācības laikā gāja bojā četrus gadus vecs zēns, amatu atstājis Ventspils sporta skolas "Spars" direktors Viktors Zujevs, bet Ventspils Izglītības pārvalde izsludinājusi atklātu konkursu uz sporta skolas direktora amatu, apstiprināja Ventspils Izglītības pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Klauze.

Zujevs, kurš vadīja konkrēto peldēšanas apmācības nodarbību bērniem, bija arī Ventspils sporta skolas direktors. Sporta skolas "Spars" direktors pats vēlējies izbeigt darba attiecības, un Ventspils Izglītības pārvaldei nav informācijas par viņa plāniem, informēja Klauze, piebilstot, ka Zujeva turpmākās darba gaitas ir atkarīgas no viņa interesēm un kompetencēm.

Pieteikumus konkursā uz Ventspils sporta skolas "Spars" direktora amatu var iesniegt līdz 23.janvārim Ventspils Izglītības pārvaldē, nosūtot pa pastu, elektroniski vai iesniedzot personīgi.

Pretendentiem jābūt ar otrā līmeņa profesionālo augstāko izglītību sporta nozarē vai bakalaura vai maģistra grādu sporta nozarē, ja studiju programmā apgūts pedagoģijas kurss. Tāpat no pretendentiem tiek sagaidīta vismaz triju gadu pedagoģiskā darba pieredze izglītības jomā vai izglītības vadības darbā. Par priekšrocību tiks uzskatīta pieredze sporta izglītības iestādes vadības darbā.

Pretendentiem jāpārzina izglītības un sporta nozares normatīvie akti un izglītības iestāžu finansēšanas jautājumi, kā arī jāpiemīt vadības prasmēm, spējai motivēt darbiniekus, strādāt komandā u.c. prasmēm.

Pretendentiem kopā ar pieteikuma vēstuli jāiesniedz dzīves un darba apraksts (CV), koncepcija par profesionālās ievirzes izglītības iestādes "Ventspils sporta skola "Spars"" attīstības perspektīvu un apliecinājums, ka uz pretendentu neattiecas Izglītības likumā un Bērnu tiesību aizsardzības likumā noteiktie ierobežojumi strādāt par pedagogu.

Kā ziņots, 2017.gada 4.oktobrī Ventspils Ūdens piedzīvojumu parka mazajā peldbaseinā peldēšanas apmācības nodarbības laikā gāja bojā četrus gadus vecs zēns. Pēc Latvijas Televīzijas rīcībā esošas neoficiālās informācijas, ko apstiprinājuši vairāki avoti, bojā gājušais zēns nodarbības laikā lūdzis atļauju doties uz tualeti, ko arī saņēmis. Atgriežoties no labierīcībām, zēns, trenerim neredzot, ielēcis baseinā. To, ka baseina dziļajā galā zem ūdens kaut kas atrodas, pēcāk pateikusi cita nodarbības dalībniece, kāda četrus gadus veca meitene.

Policija par notikušo sāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma XIII nodaļas "Noziedzīgi nodarījumi pret personas veselību".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!