Foto: Shutterstock

E-veselības sistēmas darbība ir stabila, un 3. janvārī sistēmā bijuši vien nelieli traucējumi, bet ceturtdien, 4. janvārī, tehniski sistēmas darbības traucējumi nav novēroti, informē Nacionālais veselības dienests (NVD).

"Diemžēl šī gada pirmajā darbdienā sistēmas darbībā tika novēroti īslaicīgi traucējumi, kas radīja neērtības iedzīvotājiem un speciālistiem. E-veselības sistēmas darbības pilnvērtīga nodrošināšana šobrīd ir prioritāte, tāpēc strādājam teju diennakts režīmā. Esam atbildīgi par sistēmas turpmākās darbības nodrošināšanu bez būtiskiem sistēmas darbības traucējumiem," uzsvērusi NVD direktores vietniece informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jautājumos Linda Freimane.

Līdz šim e-darbnespējas lapu vismaz vienu reizi ir izrakstījušas vairāk nekā 3200 ārstniecības personas, savukārt e-recepti – vairāk nekā 3500 ārstniecības personas. Turklāt jau vairāk nekā 750 aptiekās apmeklētājam vismaz reizi izsniegti e-receptes medikamenti (95 % no visām aptiekām), informē Veselības ministrijā (VM).

Skaidrojoša informācija iedzīvotājiem par e-receptes un e-darbnespējas lapas izmantošanas kārtību ir pieejama arī E-veselības portāla "www.eveseliba.gov.lv" sadaļā "E-recepte" un "E-darbnespējas lapa".

Jau ziņots, ka no 2018. gada 1. janvāra sākta obligāta valsts E-veselības sistēmas lietošana, kas paredz, ka turpmāk darbnespējas lapu un valsts kompensējamo zāļu recepšu aprite būs tikai elektroniska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!