No ceturtdienas līdz 3. februārim saistībā ar topošā tirdzniecības centra "Akropole" būvniecību ir ierobežota satiksme Rīgā uz Maskavas ielas brauktuves pie ēkas Nr. 257, kā dēļ veidojas sastrēgumi.

Šajā ceļa posmā patlaban notiek transporta kustības pārvada balsta būvniecība. Kā novēroja "Delfi", ceturtdien no rīta ierobežotajā ielas posmā veidojās pamatīgi sastrēgumi virzienā no Ķengaraga uz pilsētas centru.

Rīgas Domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste Una Ahuna-Ozola informē, ka atbilstoši satiksmes organizācijas shēmai, divas braukšanas joslas tiek novirzītas braukšanai uz centru (Krasta iela), savukārt viena braukšanas josla (pa apbraucamo pagaidu brauktuvi) ir novirzīta uz Dienvidu tiltu – virzienā uz Lubānas ielu.

"Delfi" jau ziņoja, ka strauji norit multifunkcionālā tirdzniecības centra "Akropole" būvniecība. 8. decembrī tika parakstīts arī viens no lielākajiem Latvijā noslēgtajiem finansēšanas darījumiem – "SEB banka" piešķira 106,5 miljons eiro ilgtermiņa aizdevumu "Akropoles" būvniecībai.

Jauno tirdzniecības centru plānots atvērt 2019. gadā, un tā kopējā platība sasniegs apmēram 98 tūkstošus kvadrātmetru. No tiem 90 tūkstoši kvadrātmetru paredzēti tirdzniecībai, bet 10 tūkstoši – biroju telpām. Akropoles apmeklētājiem būs pieejams arī kinoteātris, tostarp IMAX kino, slidotava, īpaša izklaides zona un restorāni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!