Foto: Shutterstock

Trešdien līdz dienas vidum e-veselības sistēmā izrakstīti vairāk nekā 25 000 e-recepšu, par vairākiem tūkstošiem pārsniedzot vakardienas laikā izrakstīto e-recepšu skaitu, pastāstīja Nacionālā veselības dienesta (NVD) pārstāve Evija Štālberga.

Trešdien līdz pulksten 15 e-veselības sistēmā izrakstīti 25 500 recepšu, kā arī vairāk nekā 3800 e-darbnespējas lapu. Salīdzinot ar vakardienu, kad pilnas dienas laikā tika izrakstītas gandrīz 18 000 e-receptes un 5000 e-darbnespējas lapas, šodien izrakstīto dokumentu skaits ir būtiski palielinājies.

Štālberga atzina, ka šodien situācija ar e-veselības sistēmas darbību ir mierīgāka un tiek veikti sistēmas darbības traucējumu novēršanas darbi. Tāpat tiek turpinātas konsultācijas ar ārējo sistēmu izstrādātājiem, lai nodrošinātu sekmīgu e-veselības sistēmas integrāciju un darbību jau esošajās darba sistēmās medicīnas iestādēs.

Īslaicīgi traucējumi e-veselības sistēmā var turpināties, sacīja Štālberga, taču NVD strādā pie sistēmas uzturēšanas darbiem.

Kā ziņots, arī šodien reģionālo slimnīcu speciālisti novērojuši traucējumus e-veselības sistēmas darbībā, aģentūra LETA uzzināja medicīnas iestādēs. Lai arī daudzas medicīnas iestādes jau vakar sūdzējās par lielām grūtībām strādāt ar e-veselības sistēmu, NVD apgalvoja, ka traucējumi e-veselībā ir īslaicīgi, taču tuvākajās dienās var atkārtoties.

Traucējumi ir saistīti ar strauji pieaugušo sistēmas lietotāju skaitu - salīdzinot ar decembra sākumu, šobrīd tas ir četrkāršojies. "Pielāgojot sistēmas darbību jaunajam lietotāju skaitam, atsevišķu lietotāju darbs sistēmā var būt īslaicīgi traucēts," sacīja Štālberga, norādot, ka būtiski pieaudzis izrakstīto e-recepšu un e-darbnespējas lapu skaits.

Jau ziņots, ka no 2018. gada 1. janvāra sākta obligāta valsts e-veselības sistēmas lietošana, kas paredz, ka turpmāk darbnespējas lapu un valsts kompensējamo zāļu recepšu aprite būs tikai elektroniska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!