Ugunsgrēkā, kas otrdienas vakarā izcēlās Stabu ielā Rīgā, nav cietuši cilvēki un krimināllietas, taču četri Ekonomikas noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) kabineti nav darba kārtībā, trešdien LNT raidījumā "900 sekundes" pastāstīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Savukārt aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka ugunsgrēkā ēkā pilnībā izdeguši Valsts policijas (VP) Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieka Normunda Krapša un viņa palīdzes kabineti.

ENAP savu darbu ir pārorganizējis un turpina strādāt pilnā apjomā, neskatoties uz četru kabinetu trūkumu, portālu "Delfi" informē VP. Savukārt Satiksmes drošības pārvalde šobrīd cenšas atrisināt darba organizēšanas jautājumus.

Ministrs skaidroja, ka vēl ir pāragri izdarīt secinājumus, ka notikušais ugunsgrēks ir ļaunprātība, taču izslēgt to nevar. Šobrīd ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 18. nodaļas par noziedzīgiem nodarījumiem pret īpašumu. VP Kriminālizmeklēšanas pārvalde veiks izmeklēšanu, lai noskaidrotu ugunsgrēka iemeslu.

Neviens cilvēks ugunsgrēkā nav cietis, tāpat visas ēkā atrodošās krimināllietas ir "sveikas un veselas", uzsvēra Kozlovskis. VP šobrīd strādā pie bojāto dokumentu apzināšanas un atjaunošanas.

Ziņots, ka otrdienas vakarā sešstāvu ēkā Stabu ielā, Rīgā, izcēlies ugunsgrēks, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Valsts policijā (VP) portālam "Delfi" apstiprināja, ka ēkā atrodas arī VP struktūrvienības, ieskaitot ENAP, Satiksmes drošības pārvaldi jeb Ceļu policiju, Kriminālistikas pārvaldi, kā arī citas ar drošību un tiesībaizsardzību saistītu iestāžu struktūrvienības.

VUGD preses pārstāve Inta Palkavniece pastāstīja, ka izsaukumu VUGD saņēmis pulksten 21.38. Sākotnējā informācija liecinājusi, ka no sešstāvu ēkas nāk dūmi.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatējuši, ka ēkas ceturtais stāvs deg ar atklātu liesmu. Notikuma vietā par paaugstinātās bīstamības ugunsgrēka dzēšanu rūpējās 32 ugunsdzēsēji, un atradās astoņas ugunsdzēsības automašīnas.

Neilgi pirms pulksten 23 ugunsgrēks lokalizēts. VUGD aplēsis, ka ēkas 4. stāvā liesmas plosījušās 75 kvadrātmetru platībā, savukārt 5. stāvā apsviluši logi 20 kvadrātmetru platībā.

Pulksten 1.44 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!