Foto: LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvaldes vadītājs Edijs Ceipe pēc Muitas un Finanšu policijas struktūru apvienošanas Nodokļu un muitas policijas pārvaldē lēmis atstāt darbu VID, otrdien vēstī Latvijas Televīzija (LTV).


Pēc VID reorganizācijas viņam tika piedāvāts Muitas pārvaldes direktora vietnieka amats. Ceipe no šī piedāvājuma atteicies. Pats Ceipe LTV norāda, ka šajā amatā būtu juties lieks.

Ceipe LTV paudis viedokli, ka "divi vadītāji nevar būt vienai iestādei". Es meklēju darbu, kur es varu dot lielāku ieguldījumu ar savu pieredzi," noteica bijušais VID darbinieks.

Savukārt ģenerāldirektore Ilze Cīrule uzskata, ka "amats, kurš viņam bija piedāvāts, ļautu viņam izmantot visas viņa spējas un iepriekšējo pieredzi". Uz apvienotās policijas pārvaldes vadītāja vietu Ceipe nevarētu pretendēt, jo viņam nav augstākā juridiskās izglītības, kas ir prasība šīs pārvaldes vadītājam, atklājusi VID ģenerāldirektore. "Tas varbūt arī bija tas iemesls, kas viņam ļāva izdarīt izvēli par labu darbam Finanšu ministrijā," pieļāva Cīrule.

Ceipe LTV neapstiprina, ka gatavojas doties strādāt uz Finanšu ministriju (FM), taču ministrijā LTV saņēmis apstiprinājumu, ka Ceipe uzvarējis konkursā uz nesen izveidotā Ēnu ekonomikas apkarošanas koordinācijas departamenta direktora vietnieka vietu.

2. janvāris ir pirmā diena, kad divu atsevišķu VID struktūru – Muitas policijas un Finanšu policijas - vietā darbu sākusi apvienotā Nodokļu un muitas policijas pārvalde. Jaunajai struktūrvienībai ir pagaidu vadītājs, jo, kā skaidro Cīrule, konkurss uz jaunās struktūras vadītāja vietu tiks izsludināts pēc dažiem mēnešiem, jo tiekot gatavots īpaši rūpīgi, lai izslēgtu iespēju, ka beidzas bez rezultāta.

Līdz konkursa noslēgumam Nodokļu un muitas policijas pārvaldes vadītāja pienākumus pildīs Kaspars Podiņš, kurš iepriekš vadījis abas apvienotās struktūras. Podiņš LTV atzinis, ka izskatīs iespēju piedalīties konkursā, ja viņam izdosies viss saistībā ar prioritātēm, darba organizēšanu, kolektīva saliedēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!