Foto: Shutterstock
Arī pēc 1. janvāra, kad ārstniecības personas sākušas obligātu e-veselības sistēmas lietošanu, ir nepieciešams iesniegums, lai pieprasītu Valsts sociālas apdrošināšanas aģentūrai (VSAA) slimības vai maternitātes pabalstu, portālu "Delfi" informēja aģentūrā.

VSAA informāciju par elektroniskajām darbnespējas lapām B var iegūt no e-veselības sistēmas tikai tad, kad ir saņemts personas iesniegums pabalsta piešķiršanai.

Ja persona vēlas saņemt VSAA pabalstu, tai ir jāuzzina savas darbnespējas lapas B reģistrācijas numurs.

Numurs nepieciešams, lai, izmantojot e-iesniegumu, persona norādītu konkrēto lapu, par kuru vēlas pieprasīt pabalstu, ja ir vairākas. Numurs jānorāda obligāti, kad tiek izmantots iesniegums papīra veidā.

Iesniegums jāiesniedz VSAA. Aģentūra atgādina, ka visērtāk iesniegumu ir nosūtīt elektroniski portālā "Latvija.lv", izmantojot e-pakalpojumu "E-iesniegums VSAA pakalpojumiem". Pabalsta pieprasītājam VSAA iesniegumā jānorāda konta numurs, uz kuru vēlas saņemt maksājumu, jo VSAA var būt reģistrēti vairāki personas konta numuri.

Pabalsts par e-darbnespējas lapu B jāpieprasa sešu mēnešu laikā no pirmās saslimšanas dienas.

Kā iepriekš portālu "Delfi" informēja Nacionālajā veselības dienestā, no 2018. gada 1. janvāra Latvijā valsts e-veselības sistēmas lietošana ir obligāta. Līdz ar to turpmāk darbnespējas lapu un valsts kompensējamo zāļu recepšu aprite būs tikai elektroniska.

Vairāk par e-veselību var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!