Foto: F64

Piektdienas rītā novēroti traucējumi e-veselības sistēmā, informē sabiedriskais aktīvists Ilmārs Poikāns jeb Neo.

Kā vēsta Poikāna publicētais ieraksts sociālajā tīklā "Facebook", e-veselības sistēma piektdienas rītā starp plkst. 8 un 11.30 nav strādājusi. Ārsti nav varējuši izrakstīt ne receptes, ne noslēgt darbnespējas lapas.

Pēcāk sistēma gan atsākusi darboties, taču nav bijis iespējams izrakstīt medikamentus pēc vispārīgā nosaukuma.

"Ielogojoties kā pacientam un mēģinot apskatīties receptes, tiek rādīts kļūdas paziņojums 403 – jums liegta piekļuve pieprasītajai lapai," situāciju apraksta Poikāns.

Savā ieraksta noslēgumā Neo atgādina, ka piektdiena ir pēdējā darba diena pirms nākamā gada 1. janvāra, no kura receptes un darbnespējas lapas būs obligāti jāizraksta elektroniski.

"Te nu bija NVD [Nacionālā veselības dienesta] solījums, ka tiks atrisinātas e-veselības portāla darbības problēmas, tai skaitā, arī ar lēndarbību. To laikam jāsauc par Andas Čakšas "dāvanu" ģimenes ārstiem un pārējiem," raksta Poikāns.

Portālam "Delfi" piektdienas pēcpusdienā neizdevās sazināties ar Veselības ministrijas pārstāvjiem un iegūt komentāru par šo situāciju.

Kā iepriekš portālu "Delfi" informēja Nacionālajā veselības dienestā, no 2018. gada 1. janvāra Latvijā tiek uzsākta obligāta valsts e-veselības sistēmas lietošana. Tā paredz, ka turpmāk darbnespējas lapu un valsts kompensējamo zāļu recepšu aprite būs tikai elektroniska.

Vairāk par e-veselību var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!