Foto: Valsts policija
Pirmajos Ziemassvētkos, 25. decembrī, Saulkalnē kāds vīrietis dusmās par to, ka nav dabūjis cigareti, ar kabatas nazi sadūris savu paziņu.

Valsts policijā portāls "Delfi" uzzināja, ka 25. decembrī ap pulksten 19 Salaspils novada Saulkalnē uz savu dzīvesvietu gājis 55 gadus vecs vīrietis. Pie viņa piegājis pazīstams vīrietis un prasījis cigaretes.

Vīrietis atbildējis, ka nepīpējot. Tas sadusmojis smēķētāju un starp vīriešiem izcēlies ass strīds. Strīda karstumā cigarešu prasītājs no kabatas izvilcis nazi un trīs reizes iedūris otram. Izpalīdzīgi iedzīvotāji izsaukuši mediķus, un vīrietis nogādāts ārstniecības iestādē. Policija norāda, ka cietušā dzīvībai šobrīd briesmas nedraud, un vīrietis turpina atlabt ārstniecības iestādē.

Pēc informācijas saņemšanas par notikušo Salaspils iecirkņa policisti sākuši aizdomās turētā meklēšanu. Policisti pārmeklējuši iespējamā vainīgā dzīvesvietu, tuvāko apkārtni un vietas, kur viņš varētu uzturēties.

26. decembra naktī likumsargi aizdomās turēto 39 gadus veco vīrieti atraduši pie viņa paziņām kādā mājoklī. Aizdomās turētais aizturēts un nogādāts policijas iecirknī. Vīrietis iepriekš nav krimināli sodīts, taču nonācis policijas redzeslokā par atrašanos sabiedriskā vietā tādā alkohola reibumā, kas aizskar cilvēka cieņu.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 126. panta 1. daļas – par vidēja smaguma miesas bojājuma nodarīšanu. Pēc ekspertīzes rezultātu saņemšanas kriminālprocess, iespējams, tiks pārkvalificēts pēc bargāka panta.

Aizdomās turētajam piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!