Foto: LETA

No nākamā gada 8.janvāra Valsts asinsdonoru centra (VADC) direktores amatā iecelta Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāra vietniece stratēģiskās plānošanas un resursu vadības jautājumos Egita Pole, informēja ministrijas pārstāve Undīne Šulca.

Kopš 2017.gada februāra Pole pildīja Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājas pienākumus, bet slimnīcai ir atrasts jauns vadītājs - Imants Paeglītis, līdz ar to Pole var pievērsties citiem pienākumiem.

Pēc VM sniegtās informācijas, Pole absolvējusi Latvijas Medicīnas akadēmiju, iegūstot ārsta grādu un rezidenta diplomu ģimenes ārsta kvalifikācijā. Pole ieguvusi arī sociālo zinātņu maģistra grādu sabiedrības vadībā un Veselības zinātņu maģistra grādu veselības aprūpē.

Šulca norādīja, ka Polei ir vairāk nekā 15 gadus pieredze Komunikācijas departamentu vadībā Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūrā un VM, turklāt viņa no 2014.gada janvāra strādājusi ministrijā valsts sekretāra vietnieka veselības politikas jautājumos amatā, bet no 2016.gada septembra bija valsts sekretāra vietniece stratēģiskās plānošanas un resursu vadības jautājumos.

No nākamā gada 8.janvāra darbu sāks trīs veselības nozares iestāžu vadītāji – Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktores amatā darbu sāks Liene Cipule, Austrumu slimnīcu vadīs Paeglītis, bet VADC – Pole.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!