Foto: stock.xchng

Veselības inspekcija (VI) izmeklē kādas Ozolnieku sociālās aprūpes centra (SAC) "Zemgale" klientes nāvi un centra ārsta atbildību, jo, iespējams, sievietei laikus nav sniegta neatliekamā medicīniskā palīdzība, informēja SAC direktore Astrīda Kroģere.

Centra kliente mirusi Jelgavas slimnīcā novembrī. Kroģere stāstīja, ka viņai bijušas problēmas ar sirdi, nierēm, attīstījusies gangrēna. Veselības problēmas saasinājušās kādās novembra brīvdienās, kad sieviete atradusies SAC, taču ne brīvdienās, ne nākamajā dienā neatliekamo medicīnisko palīdzību ārsts nav izsaucis, bet esot tikai sazinājies ar ārstniecības iestādes personālu. Slimnīcā kliente nogādāta vēlāk, kur arī mirusi.

"Tā ir bijusi ārsta nolaidība," pārliecināta Kroģere.

Pēc notikušā ārsts ir iesniedzis atlūgumu, paužot, ka SAC vadība nav radījusi viņam atbilstošus darba apstākļus, ir bijusi naidīga pret viņu, stāstīja SAC vadītāja.

Notikušo aprūpes centrā izmeklē VI, kas ir apmeklējusi SAC un saņēmusi darbinieku paskaidrojumus. Situācijas izvērtēšanā iesaistījusies arī Labklājības ministrija.

Savukārt portālam "rus.delfi.lv" kļuvis zināms, ka, neskatoties uz šo informāciju, ārstu no darba vēlējusies atbrīvot aprūpes centra vadība. Pati Kroģere vērsusies pašvaldībā, informējot, ka šāds lēmums pieņemts, jo aprūpes centrā nav nepieciešams ārsts.

Problēmas ar klienti ārstējošo ārstu aprūpes centra vadībai bijušas jau iepriekš, centrs pat bija iesaistīts tiesvedībā. Arī 1.februārī Jelgavas tiesā ieplānota tiesa, kurā iecerēts skatīt Ozolnieku novada domes pieteikumu par ārsta atbrīvošanu no darba. Taču pašvaldības Sabiedrisko attiecību un informācijas daļas vadītāja Evita Kairiša skaidroja, ka SAC "Zemgale" gatavojas iesniegt pieteikumu par tiesvedības izbeigšanu, jo darba tiesiskās attiecība ar ārstu novembrī ir izbeigtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!