Nākamgad apritēs 100 gadi kopš dibināta Latvija, kuras trauslā neatkarība pavisam drīz bija jāaizstāv ar ieročiem. Aizsardzības ministrija sagatavojusi video par mūsu aizsardzības nozares attīstību sākot no 1918. gada Brīvības cīņām līdz pat mūsdienām.

"Latvijas brīvība ir izcīnīta smagās kaujās. Latvijā mīt maza, drosmīga un stipra tauta, kuras valsts un nācija ir izkalta no asinīm un dzelzs, pārdzīvojot vairākus karus un okupāciju. Valsts vēsturisko pamatu veido latviešu karavīrs, kurš savu varonību ir pierādījis gadsimtu gaitā," teikts filmas ievadā.

"Mūsu tauta ir bijusi spiesta pretoties un vēsturiski ir piedzīvojusi bezcerīgas situācijas, kad mūsu valsts un nācijas eksistencei neviens nav ticējis, izņemot mūs pašus," teikts Aizsardzības ministrijas sagatavotajā video. "Šodien mēs veidojam tādu valsts aizsardzību, ka militāra agresija pret Latviju mūsu pretiniekam maksās augstu cenu. Latvija un katrs tās iedzīvotājs tiks aizsargāts. Valsts atkārtota okupācija vairs netiks pieļauta."

"Lai ko tas mums prasītu, mēs aizsargāsim savu valsti," izskan īsfilma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!