Foto: Shutterstock

Svētdien Rīgā kāds vīrietis guvis nopietnas traumas pēc tam, kad remontdarbu laikā automašīna nokritusi no balstiem un uzgāzusies viņam virsū, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Vīrietis savā māja remontējis automašīnu, paceļot to uz balstiem. Pēc laika mašīna no tiem kritusi un uzkritusi vīrietim, kurš guvis krūškurvja traumu, ribu lūzumus un iekšējo orgānu bojājumus. Vīrietis tika nogādāts slimnīcā.

Vēl vakar divi vīrieši guvuši traumas, krītot no augstuma. Kurzemē kāds 40 gadus vecs vīrietis, krītot no otrā stāva balkona, guvis politraumu - mugurkaula, skriemeļa traumu, iegurņa un rokas lūzumu. Vīrietis nogādāts slimnīcā. Savukārt Rīgā 24 gadus vecs vīrietis izkritis pa otrā stāva logu, gūstot galvas traumu. Vīrietis tika nogādāts slimnīcā.

Tikmēr 42 gadus vecs vīrietis Kurzemē izsaucis mediķus, jo viņam sākušās pēkšņas sāpes krūtīs un elpošanas traucējumi. Mediķiem transportējot vīrieti uz slimnīcu, viņam pazudusi sirdsdarbība un elpošana. Mediķi nekavējoties sākuši atdzīvināšanas pasākumus, kas bijuši veiksmīgi. Vīrietis nogādāts slimnīcā ar pēkšņu, akūtu sirds un asinsvadu saslimšanu.

Jau ziņots, ka kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD saņēmis 1189 izsaukumus, no kuriem 232 saistīti ar traumām un negadījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!