Foto: Publicitātes foto

Sestdien Pierīgā 57 gadus veca sieviete aizrijās ar ēdienu, kā rezultātā viņai iestājās klīniskā nāve, tomēr mediķiem izdevās viņu glābt, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Sievietei apstājās elpošana un sirdsdarbība, tomēr, mediķu brigādei veicot atdzīvināšanas pasākumus, tie izdevās sekmīgi un sieviete tika nogādāta slimnīcā.

Vienlaikus Rīgā sieviete mēģināja aizkurināt apkures katlu ar sausām briketēm un benzīnu. Degviela uzliesmoja un sieviete guva sejas apdegumus.

Latgalē 78 gadus veca sieviete guva rokas apdegumu ar plīts liesmu. Abas sievietes tika nogādātas slimnīcā.

Vakar Rīgā, krītot pa kāpnēm, smagas traumas guva 78 gadus vecs vīrietis. Viņš kritienā guva politraumu jeb vairāku ķermeņa daļu nopietnus ievainojumus, tostarp kaulu lūzumus un mugurkaula traumas.

Savukārt Vidzemē 70 gadus vecs vīrietis zāģēja koka zarus, kad pēkšņi krita no apmēram piecu metru augstuma. Vīrietis kādu brīdi atradās bezsamaņā. Cietušais slimnīcā tika nogādāts ar galvas traumu, tostarp brūcēm un smadzeņu satricinājumu.

Jau ziņots, ka kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD saņēmis 1260 izsaukumus, no kuriem 168 saistīti ar traumām un negadījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!