Foto: Valsts policija

Likumsargi piektdien Babītes ezerā pieķēruši divus maluzvejniekus, kuriem šonedēļ turpat jau konfiscēts loms un zvejas tīkli, informē Valsts policija (VP).

VP Galvenās Kārtības policijas pārvaldes Koordinācijas un kontroles pārvaldes Licencēšanas un atļauju sistēmas biroja darbinieki piektdien saņēma informāciju, ka Babītes ezerā notiek maluzvejniecība - nelikumīgi izliktos tīklus, iespējams, atkal ielikuši tie paši likumpārkāpēji, kuri bija pieķerti 19. decembrī par līdzīgu noziegumu.

Ap pulksten 1 naktī likumsargi Babītes ezerā aizturēja divus maluzvejniekus. Tika atrasti deviņi tīkli, kuru kopējais garums ir ap 450 metru. Laivā atradās nelikumīgi nozvejotais loms: 37 kilogrami karūsu un deviņi līņi. Zivju resursiem nodarīto zaudējumu policisti lēš 730 eiro apmērā.

Abi likumpārkāpēji jau vairākas reizes nonākuši policijas redzeslokā. 1992. gadā dzimušais – par maluzvejniecību, bet 1988.gadā dzimušais – par maluzvejniecību un zādzībām.

Pašlaik notiek Babītes ezera apsekošana, kur piedalās Valsts vides dienesta darbinieki un Valsts policija.

Saistībā ar notikušo tika uzsākta administratīvā lietvedība par zveju iekšējos ūdeņos bez attiecīgas atļaujas, aizliegtā vietā, aizliegtā laikā vai ar aizliegtiem rīkiem vai paņēmieniem. Par šādu pārkāpumu uzliek naudas sodu fiziskajām personām no 280 līdz 700 euro, konfiscējot pārkāpuma izdarīšanas rīkus un pārkāpuma priekšmetus, tai skaitā peldošos līdzekļus ar aprīkojumu, vai bez konfiskācijas, un atņem zvejas tiesības uz laiku līdz trim gadiem vai bez tiesību atņemšanas.

Otrdienas rītā šos pašus likumpārkāpējus policija aizturēja, izņemot 300 metrus garus tīklus un gūto lomu – 53 kilogramus karūsu, 35 kilogramus brekšu, trīs līņus un trīs līdakas. Toreiz kaitējums tika aplēsts 1325 eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!