Foto: stock.xchng

Aizvadītajā diennaktī slimnīcā nogādāti vairāki cilvēki ar ķermeņa atdzišanu, tai skaitā kāds pusaudzis un upē iekritis vīrietis, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Zemgalē 26 gadus vecs vīrietis, ejot pāri upei, pārkritis pāri tilta margām un iekritis ūdenī. Garāmgājēji izsauca glābējus, kas vīrieti izvilka no upes. Mediķi konstatēja, ka vīrietis ir alkohola reibumā un viņam iestājusies ķermeņa atdzišana, kā arī ir virspusēji roku un kāju apsaldējumi. Vīrietis nogādāts slimnīcā.

Rīgā kāds vīrietis atrasts, guļam uz ielas ar slapjām drēbēm. Viņam konstatēta ļoti nopietna ķermeņa atdzišana un mediķi viņu smagā stāvoklī nogādāja slimnīcā.

Pierīgā ap pulksten 18 vakarā 14 gadus vecu puisi draugi atraduši guļam peļķē. Pusaudzis bija alkohola reibumā un nespēja neko pateikt. Glābēji konstatēja, ka puisim ķermeņa temperatūra nokritusies līdz 33,7 grādiem, un viņš nogādāts slimnīcā ar ķermeņa atdzišanu.

Savukārt Latgalē ķermeņa atdzišana konstatēta 18 gadus vecam jaunietim, kurš alkohola reibumā aizmidzis uz soliņa. Arī viņš nogādāts slimnīcā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD saņēmis 1225 izsaukumus, no kuriem 274 saistīti ar traumām un negadījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!