Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Piektdienas rītā vietām, galvenokārt Vidzemē un Latgalē, apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informē "Latvijas Valsts ceļi".

Slidenos ceļa posmus 121 "Latvijas autoceļu uzturētāja" ziemas tehnikas vienība kaisa ar pretslīdes materiāliem.

Patlaban braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir apgrūtināti Veclaicenes šoseja posmā no Virešiem līdz Veclaicenei, Daugavpils virzienā no Aizkraukles līdz Daugavpilij un no Grebņevas līdz Medumiem, Ventspils šosejas posmā no Usmas līdz Ventspilij, Rēzeknes virzienā no Jēkabpils līdz Terehovai.

Uz reģionālajiem autoceļiem apmierinoša braukšana ir Cēsu, Dobeles, Liepājas, Limbažu, Saldus, Valmieras un Ventspils apkārtnē.

Mainīgos laika apstākļos uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu – bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem, brīdina "Latvijas Valsts ceļi". Tāpēc visām šīm kustībām nevajadzētu būt straujām, kā arī autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot piesardzīgu distanci.

Uzņēmums aicina autobraucējus informēt par visiem sarežģījumiem, kas rodas valsts autoceļu tīklā – apledojumu, kritušiem zariem un kokiem, sniega sanesumiem, notriektiem dzīvniekiem, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, "Latvijas Valsts ceļu" mājaslapā www.lvceli.lv un aplikācijā "Waze".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!