Foto: Dace Janova, 4rati.lv
Pēc divu mēnešu nopietnas ārstēšanās no Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas izrakstīts rallija "Liepāja" laikā Priekules novadā avarējušā helikoptera pilots, informēja slimnīcas pārstāve Zane Siliņa.

Viņš bija viens no helikoptera avārijā smagāk cietušajiem. Sākotnēji Latvijas iedzīvotājs tika ievietots Liepājas Reģionālās slimnīcas reanimācijas nodaļā, bet vēlāk pārvests uz Stradiņa slimnīcu.

Siliņa norādīja, ka pacients Stradiņa slimnīcā pavadīja tieši divus mēnešus un tagad ir sācis rehabilitāciju.

Kā stāsta neiroķirurgu komandas vadītājs Egils Valeinis, pēc pacienta uzņemšanas Stradiņa slimnīcā tika veiktas pirmreizējās apskates, kā arī datortomogrāfijas un magnētiskās rezonanses izmeklējumi. "Neslēpšu, sākotnēji mūsu prognozes bija ļoti bēdīgas - gūtās traumas nešķita savienojamas ar dzīvību," sacīja Valeinis, neslēpjot prieku, ka par "visbezcerīgākajos gadījumos pastāv iespēja izglābt pacientu".

Kā ziņots, oktobra sākumā Priekules novada Gramzdas pagastā, rallija "Liepāja" laikā nogāžoties civilajam helikopteram, gāja bojā viens cilvēks, bet vēl trīs guva dažādas traumas.

Bojā gājušais ir Polijas pilsonis - Eiropas čempiona Kajetana Kajetanoviča draugs un Kelces autodroma ilggadējs vadītājs Pavels Jagņatkovskis, vēstīja portāls "Echodnia.eu".

Bez no Stradiņa slimnīcas izrakstītā pacienta otrs smagāk cietušais bija Polijas pilsonis. Viņš oktobrī pēc radinieku lūguma tika pārvests uz slimnīcu dzimtenē.

Trešajam cietušajam, kurš ir Latvijas iedzīvotājs, traumas tika raksturotas kā relatīvi vieglākas - viņam tika konstatēts augšstilba un mugurkaula lūzums.

Avārija notikusi, helikopteram saskaroties ar elektrolīnijas vadiem, toreiz informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Madara Šeršņova. Policijā par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 21.nodaļas "Noziedzīgi nodarījumi pret satiksmes drošību".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!