Foto: LETA

Pirmo reizi pēc krīzes Latvijā nav beigušās kvotas uz veselības pakalpojumiem, ceturtdien preses konferencē sacīja veselības ministre Anda Čakša (ZZS).

Čakša sprieda, ka ar finansējumu, kas bija piešķirts 2017. gadā, uzlabojusies veselības pakalpojumu pieejamība.

Tāpat ministrija un tās padotībā esošās iestādes regulāri sekojušas līdzi finansējumam un nepieciešamības gadījumā pārdalīta nauda no vietām, kurās veidojušies pārpalikumi, uz vietām, kur bijusi lielāka pacientu plūsma.

Gads iezīmējies ar jūtamu rindu samazinājumu uz veselības pakalpojumiem. Rindu apmērs samazinājies par 25 %. Ministre norādīja, ka, piemēram, tādi izmeklējumi kā rentgens un kardiogramma ir pieejami jau nākamajā dienā pēc to nozīmēšanas.

Kopumā Čakša vērtēja, ka šis gads iezīmējies ar vairākiem sākotnēji ne pārāk pozitīviem momentiem, bet aktīva kritika un diskusija ar ģimenes ārstiem beigās nodevusi pie jauniem risinājumiem gan jautājumā par kapitācijas naudu, gan e-veselības un kvalitātes principu uzlabojumiem.

Vēl Čakša minēja, ka viņu pašu pārsteidzis tas, cik daudz ministrija strādājusi un paveikusi 2017. gadā.

Līdz ar to viņa izteica pateicību visiem iesaistītajiem, vienlaikus norādot, ka daudz svarīgāk ir kādi darbi tiks padarīti nākamgad un kāds būs uzņemtais virziens.

Ministre piemetināja, ka ir pārliecināta par to, ka nākamo gadu raksturos pozitīvas ziņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!