Foto: F64

Ceturtdienas rītā vietām apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informē "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 78 VAS ''Latvijas autoceļu uzturētājs'' ziemas dienesta tehnikas vienības.

Patlaban braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir apgrūtināti ceļa posmos uz: Veclaicenes šosejas (A2) no Līgatnes līdz Virešiem, Valmieras šosejas (A3) no Braslas tiltam līdz Valkai, Liepājas šosejas (A9) no Apšupes krustojuma līdz Anneniekiem, autoceļa Tīnūži – Koknese (P80) no Skrīveru pagrieziena līdz Koknesei.

Uz reģionālajiem autoceļiem apledojuma dēļ apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Bauskas, Cēsu, Dobeles, Gulbenes, Limbažu, Ogres, Valkas un Valmieras apkārtnē.

LVC atgādina, ka mainīgos laika apstākļos uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu – bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem. Tāpēc visām šīm kustībām nevajadzētu būt straujām, iesaka LVC un aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem, izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot piesardzīgu distanci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!