Foto: LETA

"Vienotības" Saeimas frakcijas politiķi pauž atbalstu Hosamam Abu Meri, kurš izvirzīts frakcijas vadītāja amatam, lai gan par priekšsēdētāja vietniekiem vēl varētu notikt diskusijas.

Aptaujātie "Vienotības" frakcijas deputāti norāda, ka 21.decembrī gaidāmajā balsojumā atbalstīs Abu Meri ievēlēšanu par frakcijas priekšsēdētāju. Visticamāk, balsojums par priekšsēdētāju vietniekiem varētu notikt citā reizē.

Pašreizējā "Vienotības" Saeimas frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa sacīja, ka atbalstīs Abu Meri kandidatūru. Līdzīgu viedokli pauda arī deputāts Viktors Valainis, kurš norādīja, ka arī pārējie reģionu pārstāvji plāno atbalstīt Abu Meri.

Deputāte Lolita Čigāne, kura tagad pārstāv partiju "Kustība "Par!"", arī norādīja, ka atbalstīs Abu Meri. Savukārt deputāts Anrijs Matīss, kurš izstājies no partijas "Vienotība", pauda, ka vispirms uzklausīs Abu Meri redzējumu, tomēr arī viņš sliecas atbalstīt minēto kandidatūru.

Vairāki deputāti, kas strādā frakcijā, ir arī "Vienotības" valdes locekļi - Ainars Latkovskis, Laimdota Straujuma, Abu Meri. Iepriekš valde jau nolēma, ka rekomendēs frakcijai par tās vadītāju iecelt Abu Meri.

Frakcijas vadītāju vietnieku amatus iepriekš bija lemts piedāvāt tā dēvētājiem reģionu pārstāvjiem un partijas "Kustība "Par!"" deputātiem. Politiķi pieļāva, ka šiem amatiem varētu tikt virzīts Jānis Upenieks un Ints Dālderis (V/Par!). Tomēr domstarpību dēļ balsojums priekšsēdētāja vietniekiem varētu arī notikt citā sēdē.

Kā ziņots, "Vienotības" valde no partijas izslēdza pašreizējo Saeimas frakcijas vadītāju Solvitu Āboltiņu, līdz ar to "Vienotības" Saeimas frakcijai būs jālemj par jaunu priekšsēdētāju. Āboltiņa plāno nolikt deputātes mandātu un atgriezties diplomātiskajā dienestā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!