Foto: LETA

Rīgas domes (RD) deputāts Mārtiņš Bondars, kurš nolēmis izstāties no Latvijas Reģionu alianses, LTV raidījumam "Rīta Panorāma" skaidroja, ka viņa un partijas redzējums atšķiras, tāpēc viņš, negaidot Ziemassvētku brīvdienas, pieņēmis lēmumu no partijas aiziet, vien piebilstot, ka to vajadzējis izdarīt jau oktobrī.

"Sestdien svētdien sapratu, ka nav neviena argumenta, lai mocītu sevi un citus. To vajadzēja izdarīt jau oktobrī," pauda Bondars. "Aptuveni pusgadu jau mūsu redzējums atšķiras par to, kāds ceļš ejams. Partijas vadība faktiski ir Daiņa Liepiņa rokās. Domstarpības, redzējuma atšķirība ir jau ilgāku laiku," sacīja politiķis.

Vaicāts, kāpēc viņš paudis, ka viņa iepriekš pārstāvētā partija kļuvusi par "ZZS piedevu", Bondars sacīja, ka par to, piemēram, liecinot Sudrabas ievēlēšana "oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadībā. Viņaprāt, tas bijis skaidrs darījums starp ZZS un politisko partiju "Saskaņa". Sudrabas ievēlēšanai bija vajadzīgs Latvijas Reģionu apvienības (LRA) atbalsts, un LRA šo atbalstu devu, skaidroja Bondars, papildinot, ka tas nebija vajadzīgs valstij.

Runājot par saviem kolēģiem Saeimā, Bondars apliecināja, ka pirmsvēlēšanu laikā ir izveidojušās profesionālas un labas attiecības. Tāpat Bondars pauda, ka neizslēdz iespēju nākotnē sadarboties ar LRA.

Jau ziņots, ka, ņemot vērā Latvijas Reģionu apvienībā (LRA) pieņemtos lēmumus un Reģionu alianses vadošo politiķu tiešu atbildību par tās ieņemto kursu, kas nav Latvijas valsts iedzīvotāju interesēs, kā arī tuvināšanos Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS), politiķis Mārtiņš Bondars nolēmis izstāties no Reģionu alianses.

Skaidrojot apvienības lēmumus un rīcību, kas mudinājusi RD deputātu atstāt partiju, politiķis norādījis uz vairākiem būtiskiem faktoriem.

"Reģionu aliansi vada krimināli sodīta persona, kurai atņemts Saeimas deputāta mandāts, bet tā turpina ietekmēt LRA Saeimā pieņemtos lēmumus. Esošā LRA priekšsēdētāja un frakcijas vadītāja nesen atzina, ka atbalstīt Ingunu Sudrabu "oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājas amatā ir bijis pareizi. Bez tam, Daiņa Liepiņa ietekmē notiek acīmredzama apvienības tuvināšanās ar ZZS. Tas noteikti nav Latvijas cilvēku un valsts interesēs, ka LRA kļūst par ZZS mazāko brāli, kur Dainis Liepiņš tiecas būt par mazo Aivaru Lembergu un Nellija Kleinberga par LRA Augustu Brigmani," vērsis uzmanību Bondars.

Neskatoties uz pieņemto lēmumu, politiķis turpinās darbu RD.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!