Foto: Pašvaldības policija
Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Ziemeļu pārvaldes darbinieki 16.decembrī īsi pēc pusnakts devušies uz izsaukumu Vecmīlgrāvī, kur kāda nama kāpņu telpā starp jauniešiem notiekot kautiņš, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Ierodoties notikuma vietā, apsekota norādītā kāpņu telpa, taču jaunieši netika manīti. Policisti ievēroja, ka pirmā stāva durvis uz gaiteni ir atvērtas.

Likumsargi iegāja gaitenī, kur sadzirdētas vairāku jauniešu balsis no kāda neapdzīvota dzīvokļa. Mājokļa durvis bija atvērtas un tajā varēja brīvi iekļūt.

Dzīvoklī bija četri jaunieši. Uz policijas jautājumu, ko viņi mājoklī dara, visi atbildēja, ka ienākuši sasildīties.

Kopā ar trīs 18 līdz 21 gadus vecajiem jauniešiem atradās arī nepilngadīga meitene. Datu pārbaudes laikā noskaidrots, ka nepilngadīgā dzīvo kopā ar māti. Sazinoties ar sievieti atklājās, ka 15 gadus vecā meitene bez viņas ziņas atrodas nakts laikā ārpus mājas. Nekas neliecināja, ka kompānija būtu lietojusi alkoholu vai kā citādi darījusi pāri meitenei.

Pusaudze nogādāta dzīvesvietā, kur nodota mātei.

Uzsākta administratīvā pārkāpuma lietvedība par atrašanos pēc pulksten 22 publiskā vietā bez vecāku vai viņu aizstājēju klātbūtnes.

Tāpat par notikušo informēta Rīgas bāriņtiesa un RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!