Foto: PantherMedia/Scanpix
Šā gada 15. decembrī Daugavpils prokuratūras prokurore tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā par citas personas tīšu nonāvēšanu ar sevišķu cietsirdību un dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā apsūdzēts jau agrāk vairākas reizes sodīts vīrietis, portāls “Delfi” uzzināja prokuratūrā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētais vīrietis, būdams alkohola ietekmē, pēc kopīgas alkohola lietošanas ar kaimiņu, pēkšņi izraisījušos naidīgu attiecību pamatā, tīšas slepkavības nolūkā, izdarīja daudzus sitienus ar dūrēm un ar kāju pa cietušā galvu.

Cietušais izsakot neapmierinātību ar apsūdzētā vīrieša tādu uzvedību, sāka viņu dzīt no dzīvokļa projām. Tad apsūdzētais palika dusmīgs un agresīvs, un turpināja sist cietušo, izdarot kopumā 83 sitienus pa visu viņa ķermeni, līdz ar abām rokām satvēra cietušo aiz ausīm un ar rādītājpirkstiem spēcīgi spieda uz cietušā acīm, nolūkā tās izspiest, sagādājot cietušajam stipras fiziskas sāpes.

Savu noziedzīgo darbību izdarīšanu apsūdzētais izbeidza tikai tad, kad pamanīja, ka no cietušā mutes sāka tecēt asinis.

Turklāt izdarīto sitienu starplaikā, apsūdzētais izmantoja cietušo, lai apmierinātu savu dzimumtieksmi pretdabiskā veidā.

Apsūdzētais vīrietis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 117. panta 4 punkta un 160.panta otrās daļas.

Likums par slepkavību, kas izdarīta ar sevišķu cietsirdību, kā sodu paredz piemērot mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no 10 līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Par anālu vai orālu aktu vai dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā, kas saistīta ar vaginālu, anālu vai orālu iekļūšanu cietušā ķermenī, ja tas izdarīts, izmantojot cietušā bezpalīdzības stāvokli vai pret cietušā gribu, lietojot vardarbību, draudus vai izmantojot uzticību, autoritāti vai citādu ietekmi uz cietušo, likums kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku no četriem līdz 10 gadiem un probācijas uzraudzību uz laiku līdz pieciem gadiem.

Lieta izskatīšanai nodota Daugavpils tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījumā nav atzīta tiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!