Foto: F64

Apledojuma veidošanās šorīt atsevišķos ceļu posmos apgrūtina braukšanu, liecina VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) apkopotā operatīvā informācija.

Apledojuma dēļ braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem autoceļiem patlaban ir apgrūtināti Vidzemes šosejas posmā no Vangažiem līdz Līgatnei, Valmieras šosejas posmā no Murjāņiem līdz Braslai, kā arī pa autoceļu P130, kas ved caur Kandavu un Sabili.

Uz reģionālajiem autoceļiem apledojuma dēļ apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Daugavpils, Jelgavas, Kuldīgas, Liepājas, Limbažu, Ogres, Talsu, Tukuma un Valmieras apkārtnēs.

Slidenie ceļu posmi tiek kaisīti ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos ir iesaistītas 92 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

LVC atgādina, ka mainīgos laika apstākļos uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt, tikai sākot veikt manevrus. Īpaši strauji apledojums var veidoties uz autoceļiem, kas ved cauri mežiem vai gar ūdenstilpnēm, kā arī uz tiltiem un pārvadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!