Foto: LETA

Arvien vairāk Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka valdībai ir pārāk daudz varas, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati.

Oktobrī veiktajā aptaujā iedzīvotājiem tika lūgts norādīt, vai, viņuprāt, Latvijas valdībai patlaban ir pārāk daudz varas, tik varas, cik nepieciešams, vai arī varas ir pārāk maz.

Šogad 39% respondentu atzina, ka varas Latvijas valdībai ir pārāk daudz. Salīdzinot ar iepriekšējiem mērījumiem, kas veikti 2015. gadā, šādi domājošu cilvēku īpatsvars pieaudzis par astoņiem procentpunktiem, atkārtojot 2011. gadā fiksēto rezultātu. Lielākais šādu viedokli paudušo īpatsvars novērots 2012. gadā, kad tā domāja 44% Latvijas iedzīvotāju.

Par pieciem procentpunktiem, salīdzinot ar 2015. gadu, kad fiksēts augstākais rādījums, sarucis to iedzīvotāju īpatsvars, kas domā, ka valdībai varas ir tieši tik, cik nepieciešams - tā šogad domā 33% iedzīvotāju.

Savukārt 12% iedzīvotāju pārliecināti, ka valdībai varas ir pārāk maz. Šādu atbildi sniegušo iedzīvotāju īpatsvars divu gadu laikā sarucis par pieciem procentpunktiem.

Vēl 17% iedzīvotāju nespēja sniegt konkrētu viedokli šajā jautājumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!