Foto: Shutterstock

Piektdien, 15. decembrī, vairāki bērni guvuši traumas, lēkājot pa gultu, bet četrus gadus vecam zēnam uzkritis skapis, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Sarmīte Skujiņa.

Kurzemē trīs gadus veca meitene lēkāja pa gultu, izkrita no tās un sasita galvu pret mēbelēm. Līdzīga situācija notikusi Zemgalē, kur trīsgadīga meitene sasita galvu pret gultas malu.

Savukārt Zemgalē četrus gadus vecs zēns spēlējies istabā, un viņam uzkritis skapis. Zēns guvis galvas un krūškurvja traumas, tāpēc nogādāts slimnīcā.

Latgalē trīs gadus meitene spēlējoties nokritusi un ar galvu atsitās pret krēsla malu.

Vidzemē gadu un četrus mēnešus veca meitene, pieskaroties pie karstas krāsns, apdedzinājusi seju un roku.

Vēl vairāki bērni aizvadītajā diennaktī guvuši apdegumus, aplejoties ar karstiem šķidrumiem. Kurzemē 10 mēnešus vecs zēns uzrāvis sev virsū krūzi ar karstu kafiju. Bērns apdedzinājis rokas un krūškurvi. Līdzīgs negadījums noticis arī Vidzemē, kur sejas, kakla un krūškurvja apdegumus guvis gadu un divus mēnešus vecs zēns.

Latgalē trīsgadīgs zēns aplējies ar karstu ūdeni no termosa, apdedzinot seju un krūškurvi.

Mediķi aicina neatstāt mazus bērnus bez uzraudzības. Mediķi norāda, ka uz galda nevajadzētu atstāt karstus šķidrumus un klāt galdautu, jo bērns var paraut aiz tā stūra, uzraujot virsū visu, kas uz tā atrodas. Tāpat nevajadzētu turēt klēpī bērnu, vienlaikus dzerot karstu dzērienu. Traukus ar karstu saturu nedrīkst atstāt bērniem pieejamās un aizsniedzamās vietās, tāpat nevajadzētu atstāt brīvi pieejamus tējkannu un gludekļu vadus, jo arī tos mazulis var uzraut sev virsū.

Piektdien slimnīcās nogādāti trīs cilvēki, kuri guvuši traumas, pakrītot uz slidenām ielām. Slidenu ielu dēļ Zemgalē rokas traumu guvis 16 gadus vecs pusaudzis, Vidzemē kāju traumas guvusi 69 gadus veca sieviete un 31 gadu veca sieviete. Visi trīs cietušie tika nogādāti slimnīcās.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devušies uz 1192 izsaukumiem, no kuriem 208 bija saistīti ar dažādām traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!