Foto: Shutterstock

Tuvojoties svētkiem, iedzīvotāji kā alternatīvu dāvanu iegādei veikalos izmanto iepirkšanos interneta veikalā. Valsts policija aicina uzmanīties no viltus ārzemju interneta veikaliem, jo nereti nauda tiek pārskaitīta, taču prece kaut kur pazūd jeb ilgstoši netiek saņemta.

Valsts policijā portālam "Delfi" norāda, ka diemžēl ir gadījumi, kad speciāli tiek izveidoti viltus ārzemju interneta veikali, lai ļaunprātīgi iegūtu pircēju naudu. Tādās situācijās naudas saņēmējs tīšuprāt neizsūta preci, kā rezultātā pasūtītājs kļūst par interneta krāpšanas upuri.

Lai izvairītos no tik nepatīkamām situācijām un nekļūtu par ārzemju interneta veikalu krāpšanas upuri, Valsts policija ir sagatavojusi dažus padomus, kā pārliecināties par interneta veikala drošumu.

Ņemot vērā šos padomus, ir vieglāk pārliecināties par attiecīgā interneta veikala esamību un drošību tajā iepērkoties, norāda policijā.

Valsts policija aicina pircējus būt modriem, uzmanīgiem un vairākas reizes pārdomāt par iespējamā pirkuma veikšanu kādā no ārzemju interneta veikaliem. Ja ir aizdomas, ka ir notikusi krāpniecība, likumsargi aicina nekavējoties vērsties tuvākajā policijas iecirknī un ziņot par notikušo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!