Foto: DELFI Aculiecinieks

Ceturtdien pulksten 21.50 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) Engures novada Smārdes pagastā no degoša dzīvokļa izglāba vienu cilvēku, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Saskaņā ar sākotnējo informāciju divstāvu dzīvojamā ēkā bija izveidojies piedūmojums. Ierodoties notikuma vietā, VUGD konstatēja, ka ēkas pirmajā stāvā vannas istabā deg sadzīves mantas piecu kvadrātmetru platībā.

No degošā dzīvokļa tika izglābts viens cilvēks, kurš bija cietis ugunsgrēkā un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības darbiniekiem. Ugunsgrēks likvidēts pulksten 23.07.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, sodrēji dūmvadā, elektroinstalācijas vadi, riepas un ēkas ārdurvis.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Apes novada Gaujienas pagastā atbrīvoja gulbi, kurš bija sapinies zvejas tīklos, bet Meža ielā Rīgā nocēla no koka kaķi.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 51 izsaukumu – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu un 32 uz glābšanas darbiem, bet seši no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!