Foto: LETA

Šī gada 4. decembrī Valmieras rajona prokuratūras prokurore tiesai nosūtījusi krimināllietu, kurā apsūdzēts kāds policists par vīrieša nonāvēšanu neuzmanības dēļ, portālu "Delfi" informēja Prokuratūras pārstāve Una Rēķe.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, policists šo noziedzīgo nodarījumu izdarījis no darba amata pienākumiem brīvajā laikā, privāta izklaides brauciena laikā, vadot motorlaivu. Pie laivas virvē bijis piestiprināts ūdens atrakciju elements – divvietīgs pūslis, uz kura atradās alkohola reibumā esošas personas.

"Apsūdzētais zinot, ka viņa izvēlētajā laivas vadīšanas maršrutā ir atsegta koka stumbra daļa apzinājās, ka tas ir šķērslis drošai ūdens atrakciju veikšanai un var apdraudēt izklaides pasākumā piedalošos personu dzīvību un veselību, noziedzīgi un vieglprātīgi paļāvās, ka šādas sekas tomēr neiestāsies," informē prokuratūras pārstāve.

Viņa atzīmē, ka policijas darbinieks neizvēlējās atbilstošu braukšanas ātrumu un drošu laivas apgriešanas trajektoriju, kā rezultātā, viena persona paspēja izvairīties no sadursmes ar ūdenī esošo, atsegto koka stumbru, bet otra persona atsitās pret to, kā rezultātā bojā gāja jauns vīrietis.

Lieta izskatīšanai nodota Valmieras rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!