Foto: LETA
Prokuratūra atbalstījusi par inkasenta slepkavību notiesātā bijušā policista Jāņa Ozoliņa atbrīvošanu pirms termiņa no cietumsoda elektroniskajā uzraudzībā, jo atbildīgās iestādes savos novērtējumos secinājušas, ka atkārtota nozieguma izdarīšanas risks ir zems.

Tāpat viens no argumentiem bijis fakts, ka Ozoliņam, izciešot sodu cietumā, pārkāpumi nav bijuši, portālam "Delfi" sacīja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka. Pēc viņas teiktā, bijuši vairāki argumenti, kas liecinājuši par labu Ozoliņa atbrīvošanai nosacīti pirms termiņa no soda ar elektronisko uzraudzību. Proti, soda izciešanas laikā viņš ir iesaistījies resocializācijas pasākumos, strādājis, apguvis specialitātes.

Ozoliņam soda izciešanas laikā nav bijuši režīma pārkāpumi un viņa dzīvesvieta atbilst elektroniskās uzraudzības veikšanai. Tāpat arguments bijis tas, ka viņš agrāk nav bijis ne administratīvi, ne krimināli sodīts vai tiesāts.

Prokuratūra informē, ka Valsts probācijas dienesta atzinums ir pozitīvs, Ieslodzījuma vietu resocializācijas daļas pārstāves atzinums ir pozitīvs un atkārtota noziedzīga nodarījuma izdarīšanas risks ir zems.

"Delfi" jau ziņoja, ka Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa 13. decembrī lēma pirms termiņa no cietuma elektroniskajā uzraudzībā atbrīvot par inkasenta slepkavību Mārupē notiesāto Jāni Ozoliņu. Portālam "Delfi" tiesā apstiprināja, ka notiesātais Ozoliņš atbrīvots elektroniskajā uzraudzībā. Tāpat tiesā norādīja, ka prokurors to ir atbalstījis.

"Delfi" jau vēstīja, ka 2008. gada 17. decembra vakarā Mārupē notika bruņots uzbrukums firmas "G4S Latvia" inkasācijas automašīnai. Viens inkasents tika nogalināts, bet otrs - ievainots. Tika nolaupīti gandrīz 300 000 latu, kurus likumsargi neatrada.

Par šo noziegumu tika aizturēts bijušais Rīgas kriminālpolicists Ozoliņš, viņa sieva Kristīne Ozoliņa un Georgs Ivanovskis. Vēlāk bijušais policists, viņa sieva un paziņa noziegumā tika apsūdzēti. Ozoliņi savu vainu neatzīst, savukārt Ivanovskis to ir atzinis.

Rīgas apgabaltiesa 2010. gada 7. oktobrī Ozoliņam piesprieda 13 gadus aiz restēm, viņa sievai Kristīnei Ozoliņai – 11 gadus cietuma, bet Georgam Ivanovskim tiesa piesprieda brīvības atņemšanu uz 10 gadiem. Visiem trim konfiscēta manta un noteikta policijas kontrole uz trim gadiem. Lēmumu pārsūdzēja un lieta nonāca Augstākajā tiesā (AT).

AT 2012. gada janvārī atstāja spēkā iepriekš piespriestos bargos sodus. Arī šis lēmums tika pārsūdzēts AT Senātā. 2012. gada maijā AT Senāts šo spriedumu negrozīja līdz ar to tas stājās spēkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!