Foto: LETA
Ar premjerministra Māra Kučinska (ZZS) rīkojumu izveidota darba grupa valsts, Rīgas pilsētas pašvaldības un Pierīgas pašvaldību savstarpējo koordinācijas jautājumu risināšanai, liecina portālā "vestnesis.lv" publicētā informācija.

Darba grupa izveidota, "lai veicinātu teritoriju ekonomisko attīstību un pašvaldību sadarbību publisko pakalpojumu sniegšanā, ilgtermiņā nodrošinot iedzīvotājiem nepieciešamo infrastruktūru un pakalpojumu kvalitāti, kā arī lai izvērtētu iespējas sekmēt pašvaldību brīvprātīgu sadarbību," liecina "vestnesis.lv" publicētā informācija.

Darba grupa vadīs Saeimas deputāts Ainārs Mežulis (ZZS), savukārt viņa vietnieks būs biedrības "Pierīgas pašvaldību apvienība" valdes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks (LRA).

Darba grupā piedalīsies arī Rīgas domes (RD) Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane (S), Ekonomikas ministrijas Mājokļu politikas departamenta direktors Mārtiņš Auders, RD Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāvis Ivars Balamovskis, VSIA "Autotransporta direkcija" valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš, Finanšu ministrijas pārstāve Inta Komisare, Kučinska biroja vadītājs Māris Krastiņš.

Tāpat šajā grupā darbosies Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāre Līga Lejiņa, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretārs Rinalds Muciņš, biedrības "Pierīgas pašvaldību apvienība" padomnieks Edgars Pudzis, Satiksmes ministrijas pārstāvis Tālivaldis Vectirāns un Pārresoru koordinācijas centra vadītājs Pēteris Vilks.

Vēstīts, ka Rīgas ilgtspējīgas attīstības stratēģijā līdz 2030. gadam "Rīga 2030" paredzēts, ka pēc 13 gadiem Rīgas un tās aglomerācijas pašvaldību sadarbība būs nostiprināta un konstruktīva, jo tieši tas ir visas Rīgas aglomerācijas attīstības priekšnoteikums.

Taču šobrīd vērojams sadarbības trūkums pašvaldību starpā, uz to norāda gan OECD, gan portāla "Delfi" uzrunātie eksperti un uzņēmēji. OECD savā pēdējā pētījumā par Latviju norādījusi uz sadarbības trūkumu starp Rīgu un tām pašvaldībām, no kurām cilvēki dodas strādāt uz Rīgu, piemēram, mājokļu un bērnudārzu pieejamības un transporta infrastruktūras jautājumos.

"Tā ir sarkanā brīdinājuma lampiņa mums, ka ir steidzami jāuzlabo Rīgas reģiona pārvaldība, ja vēlamies Rīgu padarīt par pievilcīgāku un attīstītāku Baltijas jūras reģiona metropoli," tā iepriekš par OECD pētījumu izteicies ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!