Foto: DELFI

Krišjāņa Barona ielas krimināllietā aizdomās turēto personu vidū ir Rīgas domes Satiksmes departamenta (RDSD) būvdarbu vadības nodaļas bijušais vadītājs Uģis Broža un tagadējais vadītāja vietnieks Jānis Spriņģis, liecina Latvijas Televīzijas rīcībā esošā informācija.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) neesot lūdzis RDSD ierobežot Spriņģa pilnvaras, tāpēc viņš nav atstādināts no pienākumu pildīšanas, atsaucoties uz RDSD sniegto informāciju trešdien vēsta LTV raidījums "Panorāma".

LTV arī vēsta, ka aizdomās tiek turēts Kr. Barona ielas būvuzraugs Andrejs Kiseļevs-Podgornijs, kurš ir arī tehniskās daļas vadītāja vietnieks Salaspils domē.

Jau ziņots, ka KNAB Ģenerālprokuratūrai nosūtījis krimināllietas materiālus, rosinot sākt kriminālvajāšanu pret sešām personām par dokumentu viltošanu saistībā ar seguma atjaunošanu Rīgā, Krišjāņa Barona ielā.

Krimināllietā izmeklētājs lūdzis prokuroru piemērot arī piespiedu ietekmēšanas līdzekļus divām juridiskām personām, lai sauktu tās pie kriminālatbildības.

Kriminālprocess pēc Krimināllikuma 275. panta 2. daļas par, iespējams, veiktiem noziedzīgiem nodarījumiem, kas saistīti ar dokumentu viltošanu, sākts 2016. gada oktobrī. Šajā krimināllietā aizdomās turēto personu vidū ir divas Rīgas domes Satiksmes departamenta amatpersonas, viena no kurām darba attiecības ar departamentu jau ir izbeigusi.

Krimināllikuma 275. panta 2. daļa par dokumenta, zīmoga un spiedoga viltošana un viltota dokumenta, zīmoga un spiedoga realizēšanu un izmantošanu, ja tas izdarīts mantkārīgā nolūkā vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, vai ja radīts būtisks kaitējums valsts varai vai pārvaldības kārtībai vai ar likumu aizsargātām personas interesēm, kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai ar naudas sodu.

KNAB 2016. gada rudenī ieradās arī ceļu būves uzņēmumā "Binders", kas veica Barona ielas seguma rekonstrukciju. KNAB no "Bindera" izņēmis daļu dokumentu oriģinālu un veicis kopijas, iepriekš vēstīja telekanāls LNT.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!