Foto: PantherMedia/Scanpix

Otrdienas rītā visā Latvijā uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem braukšanas apstākļi ir apmierinoši, portālu "Delfi" informēja "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Vietām autoceļus preventīvi kaisa ar pretslīdes materiāliem, lai novērstu apledojuma veidošanos. Ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 22 VAS ''Latvijas autoceļu uzturētājs'' ziemas dienesta tehnikas vienības.

Mainīgos laika apstākļos uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu – bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem. Tāpēc visām šīm kustībām nevajadzētu būt straujām, kā arī aicinām autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem, izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot piesardzīgu distanci, atgādina LVC.

LVC aicina autobraucējus informēt par visiem sarežģījumiem, kas rodas valsts autoceļu tīklā – apledojums, kritušie zari un koki, sniega sanesumi, notriektie dzīvnieki un citi, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, LVC mājaslapā www.lvceli.lv un aplikācijā ''Waze''.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!