Pašmāju grupa "Stūrī zēvele" publiskojusi savu pirmo videoklipu. Tas tapis dziesmai "Ceha dispečeram", no grupas otrā albuma "Labdien". Videoklipā galvenajā lomā nofilmējusies Elīna Vaska, kuru skatītāji iepazina kā Raju Renāra Vimbas ar Berlīnes kinofestivāla "Kristāla lāci" novērtētajā filmā "Es esmu šeit".

Klipa filmējies arī Reinis Briedis un grupas "Stūrī zēvele" dalībnieki. Režisors – Jānis Ābele.

Veidotāju iecere bija šo darbu izveidot kā īsfilmu ar savu stāstu, kas apvienojumā ar dziesmu “Ceha dispečeram” spēj pastāstīt kaut ko vairāk nekā tikai filma vai dziesma viena pati. “Kā uzskata daudzi kino profesionāļi, mūsdienu kino ainā žanrs, kur vēl aizvien rodami visvairāk eksperimenti ar kino valodu un formu, ir tieši mūzikas video segments.

Kā stāsta grupas dalībnieki, par šī klipa vienu no nopietnākajiem iedvesmotājiem jāmin franču kino dižgars Kriss Mārkers (Chris Marker), kam šovasar apritētu 95 gadi. Mūzikas klipa režisors ir Jānis Ābele (viņa līdz šim nozīmīgākais darbs ir īsfilma “Augstāk par zemi”, kas pērnā gada decembrī ieguva galveno balvu vienā no lielākajiem Francijas īsfilmu festivāliem Tous Courts Eksānprovānsā).

Režisors cer, ka vismaz šī klipa dēļ daži cilvēki varbūt uzzinās un noskatīties brīnišķīgo Krisa Mārkera īsfilmu “La Jetée”, kura ir zināma kino profesionāļiem un ekspertiem, tomēr plašākā kino skatītāju sabiedrībā ir piemirsta. Klipa tapšanā līdzdarbojās vairāki jaunie kino profesionāļi. Operators – Toms Šķēle, māksliniece – Elīna Milta, producente – Stefānija Trupovniece, grima māksliniece – Stīna Skulme, kā arī kino komandām dažas ne tik tipiskas profesijas pārstāvji kā fotogrāfs Juris Justs un tēlnieks Gaits Burvis.

"Stūrī zēvele" ir latviešu indie pop grupa no Kuldīgas, kas spēlē sapņainu, gaišu un vieglās noskaņās ieturētu mūziku. Grupas debijas albums "Labrīt" tika izdots 2014. gadā, kam šā gada maijā seko otrais pilna garuma studijas ieraksts "Labdien".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!