Foto: Valsts policija
Sestdien, 9. decembrī, Valsts policija pa karstām pēdām aizturējusi vīrieti ar trīs maisiem dažādu mantu, kas nozagtas kādā vasarnīcā Saulkrastu novadā, kuru šis kungs bija centies apzagt jau otro reizi.

Valsts policijā portālu “Delfi” informēja, ka 9.decembrī likumsargi ap pulksten 6 saņēmuši zvanu no kāda vīrieša Saulkrastu novadā, Garciemā. Zvanītājs skaidrojis, ka no blakus esošās kaimiņu mājas sadzirdējis aizdomīgus trokšņus, kas izklausījušies pēc stiklu šķindoņas. Paskatoties no sava mājokļa loga, viņš pamanījis kādu personu, kurš staigā ar lukturīti pa kaimiņu mājas teritoriju.

Aculiecinieks zināja, ka viņa kaimiņi ziemas sezonā uzturas Rīgā, tādēļ, iespējams, tur esošā persona ir garnadzis.

Notikuma vietā ieradušies Rīgas reģiona Saulkrastu iecirkņa policisti, patruļpolicijas ekipāža no Vecmīlgrāvja un Carnikavas pašvaldības policija. Likumsargi garnadzi “pa karstām pēdām” aizturējuši.

Aizturēšanas brīdī ļaundaris vēl atradies mājā, kur arī bija paspējis trīs maisos sakraut dažādas mantas – sadzīves tehniku un pārtiku.

1952. gadā dzimušais aizturētais jau vairākas reizes nonācis policijas redzeslokā par analoģiskiem noziegumiem. Pirms nepilna gada garnadzis bija centies apzagt šo pašu vasarnīcu, bet arī toreiz viņam tas neizdevās.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta 3. daļas – par zādzību, kas izdarīta, iekļūstot dzīvoklī vai citā telpā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Aizturētais nodots Valsts policijas Baložu iecirkņa policistiem, jo pastāv aizdomas, ka viņš veicis šāda paša veida noziegumu arī šajā apkaimē.

Ņemot vērā iepriekšminēto, Valsts policija aicina iedzīvotājus nekavējoties ziņot policijai par redzētām aizdomīgām personām un automašīnām, kas novietotas pie kaimiņu mājokļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!