Foto: LETA

Saistībā ar "Olainfarm" līdzīpašnieka Valērija Maligina nāvi Valsts policija sākusi kriminālprocesu, bet patlaban nekas neliecina par vardarbīgas nāves pazīmēm, portālam "Delfi" pastāstīja Valsts policijā.

Likumsargi noteikuši ekspertīzi, kurā noskaidros nāves iemeslus.

Jau ziņots, ka Valsts policija sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 13. nodaļas – par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību – un notiek izmeklēšana. Policija ierosina kriminālprocesu arī gadījumos, kad ir aizdomas par pašnāvību, lai ar izmeklēšanas darbībām un iegūto informāciju to apstiprinātu vai noliegtu.

Kā ziņots, nedēļas nogalē nomiris AS "Olainfarm" vadītājs un līdzīpašnieks Valērijs Maligins. Paziņojums biržā "Nasdaq Riga" liecināja, ka uzņēmējs mūžībā devies 52 gadu vecumā savās mājās Jūrmalā.

Uzņēmuma pārstāvji atgādina, ka Maligins kļuva par "Olainfarm" valdes priekšsēdētāju pēc uzņēmuma privatizācijas 1997. gadā. "Viņa vadībā AS "Olainfarm" attīstījās par vienu no vērtīgākajiem uzņēmumiem Latvijā ar apgrozījumu virs 100 miljoniem eiro un eksportu uz vairāk nekā 50 valstīm," norāda uzņēmuma pārstāvji.

Maligins ir bijis arī "Endokrininiai Preparatai" valdes priekšsēdētājs, AS "Rīgas farmaceitiskā fabrika" padomes priekšsēdētājs, farmācijas kompānijas "Aroma Baltfarm" un SIA "Alfa-Denta" direktors, kā arī daudzu citu uzņēmumu vadītājs un īpašnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!